неделя, 26 Март 2017 01:38 ч.

Заради снежния ад кремират покойници

11.01.2017   |   18:59
Прочетена: 1448   |
Коментари: 3
Заради снежния ад кремират покойници

Възрастна жена и мъж от село Скобелево бяха кремирани заради тежката зима, научи "Марица". Двамата починали, но техниката не успяла да пробие преспите в местното гробище. Причината е силното снегонавяване.  

"Два дни се мъчихме, но нямаше как да стане. Теренът до гробището е стръмен и рискувахме някой багер да падне в пропаст", разказа зам.-кметът на община Родопи Таня Бочукова. Близките на покойниците обаче проявили разбиране. Едните решили да погребат роднината си в Пловдив, а другите - да го кремират. 

Кремирането си беше изцяло решение на семейството. Едната фамилия обясни, че ще погребе близкия си в Пловдив. Пътят до селото бе изчистен и те се качиха и взеха тялото. Чистихме гробището, когато ни се обадиха другите, че ще кремират роднината си, разказа кметският наместник Стефан Казаков. Той е категоричен, че как и къде да погребат близките си, е било изцяло решение на роднините и то не е зависело от тежката метеорологична обстановка. 

Снегът в красивото високопланинско село Скобелево достигна вчера 80 см. "Пътят до Скобелево, Чурен и Върховръх е проходим, но при зимни условия. Поемащите нагоре трябва да са със зимни гуми, тъй като височината тук е 1500-1600 метра и продължава да вали сняг", предупреди Стефан Казаков.


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • Малина
  Рейтинг: 5
  1
  11.01.2017 |
  19:58
  Някой да беше казал на Бочукова ,че нито пътя е стръмен,нито има пропаст.До гробищата се ходи с лек автомобил.Нищо не е чистено ,защото техника не се е качвала ,защото общината не осигури .Големи лъжи в цялата статия.Пътя и гробището не са чистени и кметския наместник сигурно го е сънувал.В селото има една изчистена улица, но на документи сигурно е чистено многократно.
  Оценка:
  +5
  -0
 • Митето
  Рейтинг: 4
  2
  11.01.2017 |
  20:05
  Журналистите нека се качат и видят колко е изчистено селото и да попитат близките на починалите каква помощ им беше оказана.
  Оценка:
  +4
  -0
 • Фараон Тот-анх-Амон
  Рейтинг: 3
  3
  12.01.2017 |
  10:10
  Мен обаче няма да ме кремират, няма да ме заравят в земята, а ще ме мумифицират и ще ме положат в моята пирамида Империал... В нея има запазени места и за още три фараона - Слав-анх-Амон, Чомак-анх-Амон и Спас-анх-Амон...
  Оценка:
  +3
  -0
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Последно напомняне: часовника!
25.03.2017   |
23:14   |
358
Коментари: 0
Тази вечер си лягаме по зимното часово време и ще се събудим по лятното. Ще спим 1 час по-малко, но пък утре вече ще се стъмни малко по-късно. Осезаемо ще усетим как се...