вторник, 26 Септември 2017 08:35 ч.

Ердоган не иска да му вдигат паметници, натъжавали го

14.09.2017   |   10:08
Прочетена: 259   |
Коментари: 0
Ердоган не иска да му вдигат паметници, натъжавали го

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган се възпротиви в страната да му издигат паметници приживе.  „Не искам в Турция да се вдигат мои статуи“, категорично заяви държавният глава. Той направи изказването, след като негов бюст беше отстранен в северозападната провинция Коджаели, заради твърденията, че "не изглежда като президента". Ердоган каза, че е против действията, предприети от някои общини за издигането на изобразяващи го статуи или бюстове.

"Много се натъжих, когато чух това. Това е против нашите ценности. Не искам да се издигат изобразяващи ме статуи и не искам да се правят бюстове или такива неща. Помолихме да бъдат премахнати. Нашите общини вече не трябва да правят такива грешки ", каза той на заседанието на кметската консултативна и оценъчна комисия на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в столицата Анкара.

"Те не трябва да издигат статуи, а да издигат паметници, предназначени за конкретни неща. Трябва да знаем, че (такива статуи) противоречат на нашите ценности ", каза той.


Топ новини
1800 таксита сменят на пожар тарифата
26.09.2017   |
07:52   |
168
Коментари: 0
1800 пловдивски таксита сменят на пожар тарифите в касовите апарати, а фирмите масово отказват поръчки по телефона, защото много от жълтите коли не работят. След като миналата...