понеделник, 27 Март 2017 13:41 ч.

Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)

Наркомани си устройват пирове пред вратата на детските танцувални школи в Младежкия дом
18.03.2017   |   06:44
Прочетена: 6099   |
Коментари: 17
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)

Приобщаването на младите хора към изкуствата е много важно начинание за развитието на едно здраво общество. В изпълнение на тази отговорна кауза в Пловдив е създаден „Център за изкуства и обучение“ към отдел „Култура“ на Общината. И понеже, за да има надстройка, трябва база, на организацията са дадени съответните помещения. Намират се в Младежкия дом в съседство с мястото, където заседават пловдивските законотворци от Общинския съвет. В центъра работят школи по театрални изкуства, балет, народни и спортни танци. Отиваме там в края на деня, посрещат ни народна музика и детски смях. Изкачваме стълбите и едва не се сблъскваме с двама малчугани, които играят на терасата на втория етаж. В този миг се смразяваме - на метри от хлапетата виждаме купчина спринцовки. Ясно е, че тук освен изкушените от балета деца се навъртат и наркомани. Естествено те идват по-късно вечер.  

Решаваме да отидем в Младежкия дом още веднъж, за да видим кои са нощните му обитатели. Налага се да си светим с фенерчето на телефона, защото мястото е потънало в мрак. Мъждука само една оцеляла луминесцентна лампа, която прави обстановката още по-зловеща. Закъснели сме обаче за срещата. Явно нашите хора са си тръгнали преди малко, заварваме няколко току-що догорели цигари и още боклук. Така или иначе сме тук, нека проверим какво предлага актуалното наркоменю. Оказва се наистина богато - има следи от всякаква дрога, но най-много са спринцовките от хероин. 

Виждаме светлина под една от вратите. След настоятелно почукване ни отваря Маша Иванова, балетен педагог. Разказваме какво сме открили. „Знаем за проблема, той е много стар. Когато откривахме школата, на терасата имаше и огнище", обяснява жената. Преди време г-жа Иванова е поискала на стълбището да бъде монтирана врата, която да се заключва. Ударила обаче на камък. Сградата е общинска, а пътят на жалбите от бюро на бюро дълъг. „Досега няма резултат от сигналите, а всички сме притеснени от случващото се в сградата. Родителите изпращат децата до вратата, а от страх ние веднага заключвам, за да не стане някакъв инцидент. След края на репетицията отново родителите се качват, за да вземат децата си от школата“, добавя Маша Иванова.

На другия ден продължаваме с опитите да намерим отговор на въпроса кой е отговорен за абсурдното съжителство под един покрив на деца, общински съветници и наркомани. Попадаме на човек, който би трябвало да има отношение по въпроса. „Не само фасове и спринцовки, ами някой ден тук ще намерим и труп“, разсъждава Петко Василев. Той е председател на „Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“. Кабинетите на служителите във въпросната комисия се намират в същата сграда, на метри от наркоманското сборище. По закон обаче самата комисия не може  да се самосезира и да предприеме някакви действия. "За това, че някой се дрогира, не може да се образува възпитателно дело. Тук трябва да се намесят органите на МВР“, казва Василев.

Към полицията ни препраща и Георги Маринов, зам.-кмет по обществения ред и сигурност. „Хората трябва да се обърнат към полицията, за да бъдат предприети съответните мерки и задържания“, обяснява г-н Маринов. От „Центъра за изкуства и обучение“ неведнъж са се обаждали в Районното, но без резултат. След последния подаден сигнал на телефон 112 служителите на реда дори не пожелали да се качат по стълбите. 

От Общинското предприятие „Общинска охрана“ също обясняват, че нямат правомощия за извършването на обиски и арести. Освен това служителите работят само в светлата част на денонощието, разяснява зам.-кметът Маринов. 

Оказва се, че въпреки наличието на половин дузина институции и служби, ангажирани с опазването на обществения ред и сигурността, няма кой да развали абсурдното съжителство на изкушените от изкуството деца, градските законотворци и наркоманите в една от знаковите сгради на Пловдив.

файлове
1.jpg
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)
Дрога до Общинския съвет (Цялото разследване на Марица)

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (17)
 • Наркомани съжителстват под един покрив с общинските съветници на Пловдив!!! Ха ха ха- един дол дренки. Това че тези така наречени " общински съветници" вземат само тлъсти заплати и осраха всичко до каквото се докоснаха, не означава, че са по-различни от онези пропаднали "дроги".
  Оценка:
  +47
  -1
 • какъвто кмета
  Рейтинг: 30
  2
  17.03.2017 |
  07:44
  взимат пример от кмета
  Оценка:
  +36
  -6
 • 032
  Рейтинг: 16
  3
  17.03.2017 |
  07:51
  Даа и не взимат пари като кмета и останалите кратунковци там. Да ги няма
  Оценка:
  +22
  -6
 • Метадон Пловдивски
  Рейтинг: 20
  4
  17.03.2017 |
  08:40
  Те наркоманите са и на пл.Стефан Стамболов 1!Там има един бивш рокаджия ,който и сега май е под наркоза !Там като изпаднат в абстиненция започват да се гаврят с хората а кражбите за десетки милиони са функция на менталните им заболявания от пристрастяването към дрогата!
  Оценка:
  +26
  -6
 • Droga
  Рейтинг: 16
  5
  17.03.2017 |
  09:23
  Сигурно има такива и в об.съвет
  Оценка:
  +20
  -4
 • Браво
  Рейтинг: 13
  6
  17.03.2017 |
  10:33
  Добре дошли в европейската столица на културата.
  Оценка:
  +18
  -5
 • СТАРОТО КУЧЕ
  Рейтинг: 17
  7
  17.03.2017 |
  10:50
  ДЪРЖАВАТА Е НА ДАЛАВЕРА ДА ИМА НАРКОМАНИ,АЛКОХОЛИЦИ И ВСЯКАКВА ДРУГА ПАПЛАЧ,ЗАЩОТО КОЛКОТО ПО-ПРОСТ И ПРОПАДНАЛ Е ЕДИН НАРОД,ТОЛКОВА ПО-ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА.
  Оценка:
  +25
  -8
 • браво Марица
  Рейтинг: 6
  8
  17.03.2017 |
  11:07
  Интересно, като има сигнали и оплаквания, какво прави полицията, защо спи и не си гледа работата???....Уникална държава, уникален Общински съвет, уникална полиция......Само Марица си гледа работата и доста неща разкрива.
  Оценка:
  +19
  -13
 • Ихуууууууу
  Рейтинг: 4
  9
  17.03.2017 |
  11:59
  Хи-хи-хи-хииииииииииии!!!!!!!
  Оценка:
  +9
  -5
 • GOGO
  Рейтинг: 9
  10
  17.03.2017 |
  13:51
  Демокрацията победи: бира, секс и рок енд рол! Плача!
  Оценка:
  +16
  -7
 • Terminator
  Рейтинг: 15
  11
  17.03.2017 |
  14:12
  По закон самата „Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните“ не може да се самосезира и да предприеме някакви действия. От Общинското предприятие „Общинска охрана“ също обясняват, че нямат правомощия за извършването на обиски и арести. Освен това служителите "работят" (уж, де) САМО в светлата част на денонощието. Половин дузина институции и служби, ангажирани с опазването на обществения ред и сигурността, а никой не е отговорен за абсурдното съжителство под един покрив на деца, общински съветници и наркомани! Аз бих ги закрил (затрил) с един замах на МЕТЛАТА!
  Оценка:
  +20
  -5
 • Малин
  Рейтинг: 12
  12
  17.03.2017 |
  15:36
  Ало Марицата не гонете ортаците на кметя, че като нищо ще хванете него и тогава кво правим?
  Оценка:
  +17
  -5
 • ОСТАВКА И В ЗАТВОРА
  Рейтинг: 65
  13
  17.03.2017 |
  15:56
  ПЛОВДИВ 2019 НАПРЕД АМА С ДРУГ КМЕТ,ТОЯ СЕ ОСРА ТОТАЛНО,ТОТЕВ И КУЛТУРА СА ДВА ПРОТИВОПЛОЖНИ ПОЛЮСА,НЕ СЕ ВЪРЗВА НАРКОМАН И КУЛТУРА,РОКЕР И КУЛТУРА ,МЕТЪЛ И КУЛТУРА,ПОДАРЕНА ДИПЛОМА ЗА ИНЖ.И КУЛТУРА ,ДИПЛОМА 3,50 ОТ АВТОТО И КУЛТУРА,КЛЕПТОМАН И КУЛТУРА,ПИРОМАН И КУЛТУРА,ИМПЕРИАЛист И КУЛТУРА
  Оценка:
  +71
  -6
 • СТАРОТО КУЧЕ ДО 13
  Рейтинг: 21
  14
  17.03.2017 |
  16:41
  ПРОПУСНАЛ СИ НАЙ-ВАЖНОТО,ЗАСПАЛ НАРОД И КУЛТУРА.
  Оценка:
  +23
  -2
 • Валентина Вангелова
  Рейтинг: 10
  15
  17.03.2017 |
  17:55
  Сега разбирам защо Бойко Борисов държи да спечели изборите дори и на война точно в Пловдив! Вече ми е ясно защо в Пловдив всеки ден стават най-малко по 3 катастрофи, чиито шофьори са вземали наркотици и са сядали пияни зад волана. Вече ми е ясно защо Общината законно краде автомобили, гласувайки Наредба за екология, а прокуратурата и полицията покровителстват цялата тази низост. Мафията ГЕРБ се е настанила в красивият ни духовен Пловдив и твърдо е решила да го унищожи. Какво поколение ще наследи най-древният град в Европа ако не се вземат драстични мерки? Пловдивчани, наистина ли ще гласувате за ГЕРБ, Борисов и Тотев? Наистина ли искате наследниците Ви да станат наркомани? Аз спасих моите синове, сега трябва Вие да спасите Вашите деца!
  Оценка:
  +17
  -7
 • ИМА ЛИ ПАТРИОТИ БЕ
  Рейтинг: 11
  16
  17.03.2017 |
  19:33
  Турция размахва пръст и заплашва цяла Европа. Турски министър призовава да се гласува за партия ДОСТ, турски посланик участва в агитация за партия ДОСТ, а от вчера турски кмет иска повече гласове, за да има мнозинство и да се въведе турският език като официален в България.Днес господин Борисов заявява: Нека да смекчим тона към Турция. Неговата позиция е ясна, тя не е изненада. Турската му връзка е ясна още от посещението при Ердоган, от президентските избори, когато партия ДОСТ призоваваше и там, и тук, в България, да се гласува за Цецка Цачева. ГЕРБ разпродадоха България на Турски фирми.
  Оценка:
  +17
  -6
 • walq balkanska
  Рейтинг: 20
  17
  17.03.2017 |
  21:50
  ТАМ ИМА ОХРАНА ОТ ОБЩИНСКА ОХРАНА ДЕНОНОЩНО НО ХОРАТА ОТИВАТ ТАМ ДА СЕ НАСПИВАТ И ДА СИ ГЛЕДАТ ТЕЛЕВИЗИЯ.КОЙТО НЕ ВЯРВА ДА ИДЕ.ИМА ОХРАНИТЕЛИ ПО НА 70 И ПОВЕЧЕ ГОДИНИ .КАК ЩЕ СТАНЕ ТОЯ СТАР ЧОВЕК ДА ИЗЛЕЗЕ ДА СЕ РАЗПРАВЯ С НАРКОМАНИ.КМЕТЕ ВИЖ КАКВИ ГРОХНАЛИ СТАРЦИ В УНИФОРМА БРОДЯТ ПО ГЛАВНАТА ЩОТО СА СОЛО ТАШАЦИ НА НЯКОЙ.АКО МИСЛИТЕ ЧЕ ЛЪЖА ЧЕ ИМА ХОРА НА 70 ГОДИНИ ПИТАЙТЕ ЗА ЕГН ТО И ЩЕ СЕ УВЕРИТЕ.БИВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ НЯКАКВА ПРЕДЕЛНА ВЪЗРАСТ ЗА ОХРАНИТЕЛИ.ТИЯ ЩЕ КАРАТ ДО 80 ГОДИНИ ИЛИ ДОКАТО УМРАТ !!!!
  Оценка:
  +25
  -5
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Димитър Георгиев влиза в парламента с ефекта 10/10
27.03.2017   |
12:52   |
73
Коментари: 0
 ГЕРБ спечели изборите в областта с 33,61 процента от гласовете. Това сочат резултатите при 87 % от обработените протоколи. БСП остава втора с 30,87 процента. Обединени...