Дончева: Българи еничари ще се намерят винаги

Българи еничари ще се намерят винаги. Върнете назад лентата и вижте кои и какви хора са влизали в ДПС. Първо търсете какво са заслужили за движението. Христо Бисеров какво да го анализираме. Той е в отпуска, в почивка. Да се анализират тия, които са сега. Да не стане така – „тя танцува само едно лято“.

 

Това заяви пред Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“.„Движение 21“ смята, че е погрешно запазването на етническия мир с една партия – която някои я използват за трамплин, други за хабер. Начина за справяне с обръчите на Доган не е като се насаждат националистически страхове и не с флиртуване с правата и свободите. Трябва да се привлекат хора от турската интелигенция – високообразовани, които да бъдат поставени на определени места“, заяви Дончева.

 

„Бойко Борисов плаче сега. Хем иска да спечели изборите, хем не знае какво ще прави като спечели. Той е в малко положение "скуиз" – казано на бритиш език“, коментира Татяна Дончева.

 

„Ние ще имаме две изисквания към ГЕРБ. Цветановщината, рекета върху бизнеса със силови структури, данъчни служители и т.н. второ – никакви котараци и кръгове с котараци, прибиране, парцелиране. И трето – назначенията в правителството и върха на администрацията трябва да бъдат на прилични хора с експертен потенциал. Не на неграмотни хора, които да стават началници и да не знаят какво да правят. Смятам, че ГЕРБ нищо ново не е научил и нищо старо не е забравил“, категорична бе Дончева.

 

Според нея „Бареков е технологично роден и технологично ще изчезне. А що се отнася до Орешарски, вероятно като един чувствителен човек, не би искал да е в листите на БСП. Да спрем с предизборното говорене. Той е сериозен експерт и смятам, че с времето, като мине година поне, смятам, че той ще може да бъде използван като експерт“.

„Ние в нашите листи имаме най-различни хора. Например – главният готвач на „Гранд хотел България“, имаме фризьор. Това са представители на дребния, на средния бизнес, които са експерти, специалисти в своите области. В България хората се борят за работните си места, а не за трудовите си права. Не може интелигенцията да застане зад трудовите хора. Защото интелигенцията ни е все на хранилка някъде. Не може българската култура да има само един Стефан Данаилов. Къде са 50,40,30-годишните? Всички те се гънат и усукват“, заяви Дончева.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Krasimir

Krasimir

02.09.2014 | 09:49

Ex Doncheva stara nedonaebana brakma vzemi si turi protezi 6toto grozish vestnicite mruhla murshava!!!

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?