неделя, 24 Септември 2017 04:26 ч.

Докараха в Пловдив биячите, нападнали екип на Нова тв

17.04.2017   |   16:31
Прочетена: 6446   |
Коментари: 3
Докараха в Пловдив биячите, нападнали екип на Нова тв
Снимка: Нападнатите журналисти Мария Милкова и Огнян Пенев
Автор на снимката: Нова тв

 

Двама от биячите от АМ „Тракия“, които са нападнали екип на Нова телевизия в петък, 14 април, са били заловени на ГКПП „Калотина“. Те са транспортирани под конвой към Пловдив, защото нападението е станало в пловдивска област. Малко по-късно днес се очаква районният прокурор Гергана Мутафова да изнесе подробности по случая, научи Марица.бг.

Единият арестуван е Румен Мишев с прякор Дуката. Другият се казва Стилян Георгиев. От телевизията твърдят, че Румен Мишев е мъжът, ударил оператора Огнян Пенев. Мишев няма криминално минало, но бил известен е в Драгоман като част от местна наказателна бригада.

Според медията най-любопитна е фигурата на третия мъж, който още се издирва - Размиг Чакърян. Това е човекът, взел телефона на репортера Мария Милкова, когато тя позвънила за помощ на телефон 112. Той има няколко фирми, една от които се занимава с хазарт и има казино по границата. Съдружник е и в тържището за плодове и зеленчуци "Слатина".

Всички те работят във фирма „Омега 69”. Собствеността й е свързана бившата жена на бизнесмен с прякор Къро. Той пък е сочен като знакова фигура от близкото минало част от високите етажи на групировката ВИС.

От фирма „Омега 69” са изпратили становище за инцидента на магистрала „Тракия”. В него се казва, че осъждат „остро и категорично агресията по пътищата”. Становището е подписано от Павел Петков. „Убеден съм, че всяко противоречие може да бъде решено по мирен и човешки начин”, пише той и добавя, че фирмата оказва пълно съдействие на разследващите органи, за да излезе истината наяве. Служителите не се укривали и възнамерявали да се явят за показания. Нито един от тях не бил криминално проявен. Фирмата не извършва охрана на частни лица, особено на такива, известни на обществото с прякорите си, а само на имущество на физически и юридически лица. Има разминаване във версиите на двете страни, се казва още в изявлението.

Инцидентът стана в петък вечерта на магистрала "Тракия". Журналистите разказаха, че след изпреварване били засечени от ескорт, вероятно на бизнесмен. Единият от охранителите ударил оператора Огнян Пенев, а друг взел телефона на Мария Милкова.

 


Топ новини
Октомври започва с високи температури, после дъжд и сняг
23.09.2017   |
19:58   |
2045
Коментари: 0
С приятните температури, движещи се между 19 и 24 градуса, ще ни изненада времето през октомври. В котловинните полета на Западна България градусите ще стигат и до 27, съобщава...