неделя, 19 Ноември 2017 06:57 ч.

Джесика и държавен заем - варианти за стадион "Ботев"

Сдружението бави приемането на фенклуба в редиците си
14.11.2017   |   16:58
Прочетена: 242   |
Коментари: 0
Джесика и държавен заем - варианти за стадион "Ботев"

Фенклубът на Ботев излезе със становище по най-наболелия проблем за жълто-черната общност. Привържениците настояват тяхното Сдружение, което държи мажоритарния пакет дялове в акционерното дружество, да построи и управлява стадиона край Бирената. И от самото съоръжение да издържа футболния клуб. Пред обществеността бяха представени детайли относно одобрените на 19 септември 2017 г. от министъра на финансите Владислав Горанов две възможности за финансиране на строителството на стадиона: банков заем от държавната Българска банка за развитие (ББР) или чрез програма JESSICA. 
В срещата се включи членът на управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“ Борис Гиздаков, който на 5 ноември беше упълномощен да търси алтернативни варианти и да преговаря с евентуални инвеститори за строителството на стадиона.

Над два часа привържениците на Ботев обсъждаха и дискутираха представените два основни варианта за финансиране на строителството на стадиона. Сред разисканите въпроси бяха условията за дългосрочен банков заем от Българска банка за развитие (ББР), интегрираните планове на община Пловдив за градско развитие, касаещи програма JESSICA, и изтичащият през март 2018 г. концесионен срок, в който стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация. КПБП отново обяви, че са подадени документи за членство като юридическо лице в Сдружение „ПФК Ботев“ с цел получаване и архивиране на документи за всяко действие относно строителството на стадион “Христо Ботев”. Вече над две седмици се очаква отговор и одобрение на подадените документи за членство от председателя и управителния съвет на Сдружение „ПФК Ботев“.


Топ новини
Вижте кога и къде дъждът ще премине в сняг
19.11.2017   |
06:00   |
56
Коментари: 0
Времето ще се задържи облачно и студено главно в източната половина на страната. В Северозападна България почти няма да има валежи. Днес се очакват краткотрайни превалявания,...