вторник, 17 Октомври 2017 02:44 ч.

Деца празнуваха Деня на розовата фланелка

22.02.2017   |   17:54
Прочетена: 433   |
Коментари: 0
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка

Малчуганите от детска градина “Щастливо детство“ в район „Източен“ отбелязаха с празненство Деня на розовата фланелка. Инициативата  е в подкрепа на кампания против насилието.

Чрез игри, танци и стихове малчуганите по детски обясняваха как всички трябва да живеят задружно, да приемат различните и да загърбят грубостта и насилието. Директорът Евгения Попиванова и всички възпитатели, също облечени в розови тениски, посрещнаха гостите си - директори на детски градини, служители от районната администрация и родители,  със стикери от усмихнати личица като символ на доброто настроение и добротата, която ги чака в залата.

 „За мен като педагог е много важно да отбележим с децата  и този ден, за да формираме важно качество като търпение и доброта“, сподели Попиванова в края на проявата.

Празникът е част от локалните изяви на детските градини по Проект “Растем заедно“, спечелен от Район „Източен“ по ОП“Наука и образование за интелигентен растеж“. Ръководителят на проекта Стефка Симеонова поздрави учителите за инициативата , децата за  майсторското изпълнение и всички, които в проектните дейности са се включили в проявата. Сред гостите бяха Надя Танева- директор  на Дирекция „Социално подпомагане“- Пловдив, Офелия Велкова- директор на Общностен  център- Пловдив , представители на настоятелството при детската градина и др.

Денят на розовата фланелка идва от канадско училище, в което ученик е подложен на подигравки и насилие от свои  връстници само заради това, че носи розова фланелка.  Съученици на момчето решават да се обединят в негова защита и  на следващия ден всички отиват с розови фланелки на училище.  Денят е символ и на приемане на различните , свързан е с противодействие на насилието. 

Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка
Деца празнуваха Деня на розовата фланелка

Топ новини
Шофьор смля оградата на бул. Христо Ботев" СНИМКИ
16.10.2017   |
22:19   |
826
Коментари: 0
Лек автомобил Пежо се блъсна в разделителната ограда на булевард "Христо Ботев" срещу автогара Юг и я смачка до неузнаваемост. Инцидентът е станал около 21:30 часа. ...