понеделник, 23 Октомври 2017 20:06 ч.

Десните объркаха синята крепост със синята зона

17.02.2017   |   17:41
Прочетена: 2100   |
Коментари: 13
Десните объркаха синята крепост със синята зона

Ваня ДРАГАНОВА


 

Синята крепост рухна окончателно. Замени я политическата Синя зона на десните маргинали. За много от тях властта от години е само средство за лесен живот, а не инструмент за промяна, за каквато уж настояват цяла плеяда български реформатори. 

Старата синя крепост отдавна заприлича на тунела "Ечемишка". Чакаше се само фаталното падане и то май се задава на предстоящите избори. Защото този път дясното май остава само за ГЕРБ.  

Странни коалиции и кадрови проблясъци ще накарат и най-отчаяните десни избиратели - онези, които не признават ГЕРБ за реална десница, да идат за гъби или каквото там се намира по полята и горите на 26 март. Защото менюто е страшно - старите десни партии, които се кичат с прозвището „системни”, се коалират с малки десни формации с гъвкаво политическо поведение, най-евфемистично казано. Реформаторският блок прибира „Кауза България” на Георги Титюков, ДСБ - „Съюз за Пловдив” на Дани Каназирева в „Нова република”. Сигурно си мислят, че има нещо новаторско и освежаващо в пренареждането на отдавна познати лица, макар те все още да минават за млади политици.

Кадровата селекция също не е за подценяване. Начело на листата на Реформаторите ще бъде лидерът на БЗНС Николай Ненчев. Добър избор - Пловдив е град, населен преобладаващо със земеделски производители. При новорепубликанците се очаква начело да е Каназирева, водач на листата, която до 2013-а се оглавяваше от Иван Костов. Остава да видим офертата на „Да, България”.

Но като се замисли човек отсега, какво му е лошото на един излет на 26 март? Полята и горите със сигурност ще предложат нещо по-добро./Марица.бг


Топ новини
При смяната на лева ще закръглят цените нагоре, заплатите надолу
23.10.2017   |
18:20   |
871
Коментари: 0
Георги Ганев е икономист и програмен директор по икономически въпроси в Център за либерални стратегии. Зaвъpшвa дoктopaнтypaтa cи в yнивepcитeтa Baшингтoн в Ceйнт Лyиc, Mиcypи....