събота, 21 Октомври 2017 04:11 ч.

Две авиокомпании пускат линии до летище Пловдив

17.02.2017   |   11:33
Прочетена: 3933   |
Коментари: 12
Две авиокомпании пускат линии до летище Пловдив

Още две авиокомпании ще пуснат нови линии до летище „Пловдив“. Преговорите с тях се водят в момента, съобщиха от Общината. Това стана ясно по време на първото за годината заседание проведе Фонда за развитие на летище „Пловдив“.

Председателят на Управителния съвет – кметът на община“Родопи“ Пламен Спасов, изрази надежда, че 2017-та година ще бъде силна за фонда и летището. "Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинациите", заяви той.

Марица.бг припомня, че само преди броени дни авиокомпанията „Райънеър” обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шарлероа, която ще стартира в началото на месец октомври 2 пъти седмично. "Тези полети са част от планираната зимна програма за 2017 г.", отбеляза директорът на летището Васил Щърбанов.

В момента авиокомпанията има полети до Лондон. „Райънеър” изпълнява редовни линии от летище „Пловдив“ от пет години и вече е превозила над 400 000 пътници.

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подчерта, че силното икономическо развитие на региона и повишеният стандарт на живот ще увеличат както броя на пътниците, така и на туристическия поток.

„За Община Пловдив и кмета Иван Тотев развитието на летище „Пловдив“ винаги е било приоритет. Това развитие е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата 2019“, каза още заместник-кметът Стефан Стоянов.

Първият по рода си в страната „Фонд за развитие на летище Пловдив - Южната врата на България" бе създаден през 2010 година с цел да подпомага развитието на аерогарата и в него членуват общините Пловдив, Родопи, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай.

С помощта на Фонда успешно стартираха първите от десетилетия редовни линии от летище „Пловдив“, като и в момента активно участва в новите преговори./Марица.бг


Топ новини
Зимата идва, вижте кога пускат парното
20.10.2017   |
21:10   |
1113
Коментари: 0
Зимата чука на вратата. От понеделник в страната ще нахлуе студен въздух, прогнозират синоптиците. Температурите ще се понижат рязко и през деня  ще бъдат около 7-8...