сряда, 26 Април 2017 01:12 ч.

Двама братя са задържани за убийството в Борисовата градина

23.02.2017   |   09:42
Прочетена: 1644   |
Коментари: 3
Двама братя са задържани за убийството в Борисовата градина
Автор на снимката: Кадрите от охранителна камера от лятото на 2015

Полицията е арестувала не един, а двама заподозряни, и то братя, за убийството на 15-годишния Георги Игнатов, който беше наръган с нож и почина в Борисовата градина през 2015 година.

"Колегите от СДВР и Софийска градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране участие в престъпление на извършител от територията на столицата. Случаят е един от най-обществено значимите през 2015 година и 2016 година”, заяви главният секретар на МВР Георги Костов,цитиран от Нова Тв.

По информация на телевизията, за убийството са задържани младо момче и брат му. Арестът е извършен във вторник в София.

От полицията не издават самоличността на задържаните, но това, което се знае, че единият от тях е 19-годишен студент по право. Той е от София.

По време на убийството той все още е бил ученик, а според източниците на изданието, след това променил драстично външността си. Това станало, след като в публичното пространство бяха показани кадри от камери от времето на убийството.

На тях се виждаше младо момче, което бяха от местопрестъплението. Единият от братята бил арестуван в дома си, а другият - на работното му място. Баща им бил полицай.

По време на разследването се тиражираха много версии, а според една от тях 16-годишният Георги е допуснал нападателя твърде близо до себе си. Двамата определено са се познавали, а пронизването с ножа е станало бързо и хладнокръвно. Веднага след това нападателят е изгубил самообладание и е избягал. /Марица.бг


Топ новини
Страсбург спря бутането на къщи в Арман махала
25.04.2017   |
23:10   |
432
Коментари: 0
Европейският съд по правата на човека в Страсбург изиска днес от българското правителство спиране на планираното от община Пловдив за утре, 26-ти април, събаряне на къщи в кв....