Да резбоваш яйце

Американският художник Брайън Бейти показва резбовани яйца, кратуни, стъкло, метал, порцелан, керамика и дърво в любопитна изложба в Етнографския музей. Гостът използва тайните на парагравирането и един позабравен, но много интересен инструмент за резба и гравиране - парагравьора, основен уред за реализация на творческите му идеи. Днес Бейти посвещава голяма част от времето си в предаване на умения и майсторство на младите си ученици.

Той има над 40 първи места и специални награди на конкурси за резба, сред които и специалната награда за най-добър художник в щата Юта. Бейти прави изложби в световни галерии и културни центрове, сред които художествената галерия Форбс в Ню Йорк, Градската галерия във Вермилион, Южна Дакота и галерията Патрик Муур в Солт Лейк Сити, Юта. Брайън Бейти е член на Международната гилдия за изкуства върху яйце и художествения съвет по изкуства на Уест Вали сити и журира международни конкурси за резба върху яйце.

Изложбата се открива днес от 18 часа, а на 22 октомври от 14 часа американският творец ще направи специална демонстрация на парагравиране.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?