четвъртък, 27 Юли 2017 17:46 ч.

ДАНС рови около Водния цикъл на Асеновград

19.05.2017   |   15:25
Прочетена: 2738   |
Коментари: 0
ДАНС рови около Водния цикъл на Асеновград

ДАНС и Икономическа полиция проверяват реализацията на Водния цикъл на община Асеновград. От Окръжна прокуратура – Пловдив, под чието ръководство се роди разследването, отказаха подробности и съобщиха само, че „се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, извършени са 15 претърсвания и изземвания от различни адреси в София, Пловдив и Асеновград, назначени са експертизи и др.”

„Проверяват две решения на Общинския съвет, взети в сряда. Едното е за заем от 2 млн. лв., с който да се разплатим с фирмите, работещи по Водния цикъл. Другото е за промяна на подробния устройствен план на строяща се сграда, под която разрешихме да се изгради подземен паркинг”, съобщи за „Марица” председателят на Общинския съвет Светозар Шуманов. Той подчерта, че не е бил задържан, а само извикан да дава обяснения по тези решения. Шуманов обясни, че тегленето на заема се налагало, за да не се нарушава графикът на работа по Водния цикъл, което би застрашило целия проект. За второто решение той допуска, че е свързано с фирмата строител, чието име отказа да съобщи.

Кметът на Асеновград Емил Караиванов не вдига мобилния си телефон.


Топ новини
110-сантиметровата Дани: Аз съм нормална жена, но в умален размер
27.07.2017   |
16:54   |
65
Коментари: 0
Как ще изтеглите пари от банкомат, ако ръстът ви е само 110 сантиметра? Няма да можете, защото повечето устройства в Пловдив надхвърлят тази височина. Също толкова трудно е да...