четвъртък, 14 Декември 2017 08:05 ч.

Гъбена супа

22.02.2017   |   18:26
Прочетена: 825   |
Коментари: 1
Гъбена супа

Необходими съставки:

500 грама гъби

1 брой моркови

1 брой лук

100 г целина

1 кафена чаша ориз

1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Измийте, почистете и нарежете моркова, лука и целината на дребно, след което изсипете нарязаните на дребно зеленчуци в сгорещеното олио и задушавате за около 5 минути, като разбърквате непрекъснато. Почиствате, измивате и нарязвате гъбите на ивици и ги добавяте към задушените зеленчуци. Задушавате и гъбите при непрекъснато бъркане за около 5 минути, след което добавяте сол (около една чаена лъжица) и 1,5 литър вода. Гъбената супа ври около 15 минути. Измития ориз добавяте към гъбената супа и варите до пълното му сваряване. Най-добре е да пробвате зрънцата ориз, оризът трябва да е напълно омекнал, защото в противен случай вашата гъбена супа ще хрупа. Преди сервиране към супата добавяте и ситно нарязания магданоз, а по желание и черен пипер.


Топ новини
Сложиха нови спирки, а къде са плочките
14.12.2017   |
06:18   |
111
Коментари: 0
Пътниците се радват на новите спирки, които най-после са монтирани почти в целия град. Но тротоарната  настилка до заслоните далеч не навсякъде е изрядна.  На бул....