петък, 28 Април 2017 03:28 ч.

В УМБАЛ "Св. Георги" върнаха баба ми към живота

16.02.2017   |   23:30
Прочетена: 5164   |
Коментари: 0
В УМБАЛ "Св. Георги" върнаха баба ми към живота

Д-р Атанас Петков


 

Изключително съм благодарна на д-р Атанас Петков от отделение Еднодневна и минивазивна хирургия към Втора хирургия при УМБАЛ "Св. Георги". 

Преди близо 2 години баба ми беше ухапана от кърлеж. Тъй като е диабетичка, раната започна да се разраства. Тя е от село, близо до Сандански. Започна с различни лекари от Сандански, след това опита и в Благоевград. Година по-късно раната беше прораснала и нагоре по крака, който вече беше станал двойно по-голям от другия, и едва стъпваше на него. Нямаше обувки, които да стават. 

Тогава решихме да потърсим специалисти в столицата. Опитахме и различни алтернативни медицини. Междувременно жената претърпя и инсулт, оставихме раната за по-късно, за да се обърне внимание на нейното състояние. След няколко месеца познат, който също е с диабет и е имал подобен проблем, ни сподели за д-р Петков и ни даде негови координати.  

Обадихме се, обяснихме за проблема и той ни прие в удобна за нас дата, тъй като баба ми идваше от далече. Когато я приеха и направиха различни изследвания, установиха и аритмия, която е впоследствие на инфаркта. Но тя не я е усещала, защото чувствителността при диабетно болните е в пъти по-малка от нормалните хора. Озовахме се навреме на точното място и при най-добрите специалисти! Преместиха я в кардиологично отделение. Съжалявам, че не знам имената на докторите, които я спасиха! Там поставиха стент заради запушен кръвоносен съд, който е причината за инфаркта. След поставянето на стента имаше няколко последващи аритмии, докато беше в интензивно отделение. През цялото време лекарите бяха с огромно внимание и я обгрижваха. Не знам, а и не искам да си помисля какво можеше да се случи с нея, ако не беше там и ако д-р Петков не беше обърнал внимание на общото състояние, освен раната. В същото време лично той ходеше да прави превръзките на крака и да наглежда раната! Всички знаем, че това го правят сестрите, а той не даваше на никой друг! 

Когато изписаха баба, раната, която преди това приличаше на огромна дупка до костта, вече се беше почти затворила. Кракът беше възвърнал предишния си вид и големина! Въпреки добрите резултати, д-р Петков искаше отново да види как върви възстановяването на раната.  

Днес баба ми отново е тук, но вече видимо много по-добре и с почти никакъв спомен от раната!  

Знам, че има много хора, които стигат до ампутация на крайници и те са най-вече диабетици. Хора, които опитват всякакви начини, за да спрат поне болката и разрастването на раната! Благодаря, че все още съществуват специалисти като д-р Петков и неговите колеги, които поставят на първо място човешкото! Защото всички знаем, че днес, ако нямаш пари, нямаш здраве, но ето че те опровергават всичко това! Едно огромно БЛАГОДАРЯ, че спасихте баба ми!!!


Топ новини
Нападателите над екип на Нова излязоха под гаранция
27.04.2017   |
23:19   |
461
Коментари: 0
Окръжен съд  - Пловдив отмени определение на Районен съд – Пловдив, с което е взета мярка за неотклонение ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА по отношение на Християн Л., ...