четвъртък, 23 Март 2017 10:20 ч.

Вярата излекува Варта от най-коварната болест

13.02.2017   |   20:20
Прочетена: 2018   |
Коментари: 3
Вярата излекува Варта от най-коварната болест

Преди време бях на смъртно легло, болна от рак на гърдата. Наложи се да ме оперират. Сега съм добре, защото силно вярвам в Бог. Човек трябва да вярва, но да вярваш силно - тогава постигаш успех. Това сподели вчера за "Марица" Варта Ампарцумян, дошла с две свои приятелки на литургията в "Св. Марина".

Сред първите още в 8,30 часа по стръмните стълби на църквата се качи 70-годишната Надежда Колева. Жената си помагаше с проходилка и обясни, че е имала счупена тазобедрена става, която наболява и след операцията. "Макар това и да са голи кости, те за нас са светии", рече богомолката за мощите на свети Лука. Пожела светецът да излекува всички болни, защото според нея той и сега помага. А за митрополит Николай с възторг каза, че е "съвършен в грижата си към хората". Още в първата година, откакто стана митрополит, донесе мощи от Атон, нека все така да е ревностен в любовта си към Бога и хората, пожела Надежда. 

В църквата имаше много млади хора и дори майки с бебешки колички. С Божия помощ да се закрилят всички православни християни и да са щастливи всички семейства, каза Георгия Петрова, довела шестмесечната си дъщеричка Дейзи-Наталия на литургията.

Колаж от общи снимки на учениците от СОУ "Св. Кирил Константин Философ" и митрополит Николай беше донесла директорката на училището Елена Костадинова. Разказа, че 150 ученици по свое желание изучават религия в извънкласни форми. Митрополията финансира обучението, обясни директорката. В Пловдив религия учат над 4000 ученици, а митрополията помага с учебници и организира конкурси.

Вярата излекува Варта от най-коварната болест

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • еврика!
  Рейтинг: 11
  1
  13.02.2017 |
  20:38
  Винаги съм се чудел защо хората трошат пари и време да учат медицина ,пък и да специализират след това и защо се харчат толкова пари за болници и пр. като нещата моат да бъдат решени от митрополит Николай с вяра и без операции .А госпожата защо се е оперирала ,като е можела да си спести това и само да вярва .
  Оценка:
  +12
  -1
 • Богослов
  Рейтинг: 10
  2
  13.02.2017 |
  21:00
  Вярата е нещо свещено. Но ако премине в суеверие - става нещо смешно.
  Оценка:
  +10
  -0
 • УМНИЦА
  Рейтинг: 8
  3
  13.02.2017 |
  21:08
  Прост народ, прост, прост! Къде е името на доктора, който е опирал и спасил от рак въпросната госпожа? Къде е името на доктора, оперирал ставата на втората? ЩО ЗА НАГЛОСТ И ЛИЦЕМЕРИЕ? Не вярвам и на йота, че това са набожни и вярващи хора. Това са лицемери, загубили ориентация за добро и зло. Следващият път, когато се разболеят, са цунат г..за на Николай, сигурно ще помогне!
  Оценка:
  +10
  -2
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Умните светофари пестят ток
23.03.2017   |
09:44   |
108
Коментари: 1
Наполовина са намалени разходите за ток, с който се захранват светофарните уредби на 40-те основни кръстовища, изградени по транспортния проект. Това твърди зам.-кметът Златин...