четвъртък, 23 Март 2017 10:12 ч.

Владиката служи молебен пред Златната ябълка

04.08.2013   |   13:34
Прочетена: 4422   |
Коментари: 2
Владиката служи молебен пред Златната ябълка

Митрополит Николай ще отслужи Молебен канон на Пресвета Богородица довечера от 19 ч. в храма "Света Петка". Това песнопение се пее и чете през целия Успенски пост в прослава на Божията майка - всяка вечер до 15 август. В църквата ще бъде поставена за поклонение иконата на чудотворната Богородица – "Златна ябълка".

В момента вярващите християни преживяват Богородичният пост - един от трите големи поста през тази година.

До 15 август, когато се чества празникът Успение Богородично, православните отдават почит на Божията майка. Това е денят не на смъртта, а на блажената кончина - успението на Пресветата Дева. Отбелязва се, откакто свят светува, казват старите хора, защото началото му не е известно кога е. Те наричат празника още Голяма Богородица, защото е един от 12-те големи празници в църковното календарче.

Владиката служи молебен пред Златната ябълка
Владиката служи молебен пред Златната ябълка

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (2)
 • Прокопий Кесарийски
  Рейтинг: 1
  1
  04.08.2013 |
  20:15
  ...за чудотворните икони и за чудотворните копия на чудотворните икони и за чудотворните копия на чудотворните копия на чудотворните икони понесени тържествено по шествия: Не повдигам питане къде по-точно са ОРИГИНАЛИТЕ “дадени за реставрация”, а и ОТКОГА - ДОКОГА? ОТ КОГО са “дадени”? Как и кой ще удостовери завърналото се дали е оригинал реставриран или е тиражирана ИМИТАЦИЯ? А и доколко е чудотворна? Изобщо кой махленец ”реставрира” чудотворни икони, те не са ли НАД обикновените художества, достъпни за поддръжка? Да не би пловдивският вразумЛител “дядо" Никола М. С. (ЕГН69********) бидейки НАД ЗАКОНА -на режима Бо.Бо.- да ОБНОВлЯВА вехториите както само той си умее от цялата БПЦърква? (а оригиналите да ги търгува с архонтЦите си и баронесите и олигархчетата им?)
  Оценка:
  +1
  -0
 • Златната КРУША
  Рейтинг: 0
  2
  04.08.2013 |
  21:26
  Златната КРУША се казваше кръчмата срещу Вегетарианския на Отец Паисий. "Златната ябълка" като прозвище за "чудотворна" икона (?!?) е грозно, оскърбително и светотатствено. А и звучи някакси като русизъм (золотое яблоко) - по съветски. Ние пловдивчаните така не озаглавяваме нашите светини, "дядо" Никола! Чалга.
  Оценка:
  +1
  -1
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Умните светофари пестят ток
23.03.2017   |
09:44   |
108
Коментари: 1
Наполовина са намалени разходите за ток, с който се захранват светофарните уредби на 40-те основни кръстовища, изградени по транспортния проект. Това твърди зам.-кметът Златин...