събота, 16 Декември 2017 14:52 ч.

Вегетарианците да не чакат внуци

Ако бащата не яде месо, страда плодовитостта на синовете му
21.02.2017   |   21:10
Прочетена: 779   |
Коментари: 1
Вегетарианците да не чакат внуци

Ако искате да дочакате внуци, ще трябва да се откажете от вегетарианството, показва изследване на Университета Монаш в Мелбърн, Австралия. Оказва се, че липсата на месо в менюто на бащата се отразява зле върху плодовитостта на синовете му. Изследователите са изучавали плодови мушици, съобщава БГНЕС. От наблюденията те направили извода, че отказът от белтъчини играе отрицателна роля върху възпроизводството на следващи поколения. При недостиг на белтъчини в менюто на бащата сперматозоидите стават мързеливи. 

И обратно - изобилието от това вещество води до противоположния ефект. Нещо повече, малкото белтъчини отслабват имунната система. А при голямо количество белтъчини в менюто на бащата репродуктивните и метаболитните процеси при синовете им протичали много по-активно. Наистина учените не знаят как изобилието от белтъчини в менюта на майката ще повлияе върху показателите.

Впрочем вече е доказано, че мъжете, които активно консумират соя, имат по-малко шансове да станат бащи. Просто съединенията на соята, които често се срещат и във вегетарианските продукти, вредят на сперматозоидите. Испанските експерти свързват всичко това с фитоестрогените в соята (те напомнят женските полови хормони).


Топ новини
Кола падна в Гребната, друга горя на метри от нея СНИМКИ
16.12.2017   |
13:57   |
275
Коментари: 0
Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната база и блъсна паркирана там кола във водата. След това продължи да шпори с бясна скорост, удари и рани една дузина...