събота, 16 Декември 2017 14:53 ч.

Бъдещи инженери учат със софтуера на "Еърбъс"

Техническият университет откри лаборатория с най-висок клас технологии
18.02.2017   |   17:44
Прочетена: 486   |
Коментари: 0
Бъдещи инженери учат със софтуера на "Еърбъс"

Студенти от филиала на Техническия университет в Пловдив вече ще се обучават на софтуера, който се използва при разработването на самолетите „Еърбъс”.

Той ще е на разположение  в новата лаборатория за CAD/CAM/CAЕ технологии, която бе открита вчера в резултат на партньорството на вуза с представителите за България на френския софтуерен гигант "Dassault Systemes" - фирма "Хайкад Инфотех".

От университета обясниха, че CAD/CAM/САЕ системите са основен инструмент в професията на бъдещите инженери и представляват приложен софтуер за проектиране, разработка и анализ на индустриалните изделия. 

За обучението на младежите компанията е дарила на филиала лицензи за ползване на високотехнологичния инженерен софтуер.

Той ще се прилага от първи курс до завършване на магистратура за младежи от  7 специалности: авиационна техника и технологии, транспортна техника и технологии, машиностроене и уредостроене, машиностроителна техника и технологии, мехатроника, електроника, автоматика, информационна и управляваща техника.

Според декана на Факултета по машиностроене и уредостроене доц. Д-р Пепо Йорданов обучението с новите системи ще направи студентите изключително конкурентни на пазара на труда. Млади инженери, умеещи да работят с CAD/CAM/САЕ продукти от най-висок клас, могат да разчитат на по-висока стартова заплата.

Доскоро бизнесът в района ползваше CAD/CAM/САЕ системи предимно от среден клас. Но с развитието на Тракия икономическа зона и навлизането на високотехнологични европейски фирми, особено от автомобилната индустрия, работата със системите от висок клас вече става стандарт и  в обучението на кадри. /Марица.бг


Топ новини
Кола падна в Гребната, друга горя на метри от нея СНИМКИ
16.12.2017   |
13:57   |
275
Коментари: 0
Опасен джигит излезе с джипа си на алеята около Гребната база и блъсна паркирана там кола във водата. След това продължи да шпори с бясна скорост, удари и рани една дузина...