четвъртък, 25 Май 2017 04:25 ч.

Бурджиев не си дава подлезите на общината

Концесията изтече преди година, но бизнесменът води дела и отказва да освободи съоръженията
20.04.2017   |   13:29
Прочетена: 1353   |
Коментари: 14
Бурджиев не си дава подлезите на общината

Бизнесменът Тодор Бурджиев продължава да стопанисва пешеходните подлези срещу хотел "Тримонциум" и до аптека "Марица", въпреки че с решение на Общинския съвет концесионните договори са прекратени преди година. Не можем да влезем във владение, защото концесионерът води съдебни дела, каза вчера зам.-кметът Розалин  Петков.

Подлезът под бул. "Цар Борис III Обединител" срещу "Тримонциум" беше даден на "Рента груп плюс" през 2004 г. за срок от 15 години. Според администрацията собственикът на фирмата Тодор Бурджиев не е изпълнил задължителната инвестиция, която по договор включва изграждане на бар, ресторант и изложбена зала. По същата причина, заради инвестиции, Общинският съвет реши да отнеме концесията от тази фирма и под бул. "Шести септември" до аптека "Марица". 

Върху 20 общински обекта е учредено особено право на ползване, от което общината, без да прави разходи, получава годишно близо милион лева. Вноските в бюджета се правят до края на март, а през май трябва да бъдат готови отчетите за изпълнението на инвестиционните програми на концесионерите. Догодина изтичат сроковете за Археологическия подлез, отдаден на Жорж Трак, на пазара на ул. "Младежка", на лятното кино "Орфей".

Кривата работа за концесионерите е, че след изтичането на договорения срок всички изградени съоръжения, в които те са инвестирали личните си пари, преминават в ръцете на общината. През миналата година така се случи с плувния комплекс "Нептун" и "Конюшните на царя" в Стария град, където и до днес няма нов стопанин.


Топ новини
Наско дойде на бала с джип от Втората световна война СНИМКИ
24.05.2017   |
21:38   |
3343
Коментари: 0
С военно-транспортен джип на американската армия пристигна на бала си тази вечер пред хотел „Тримонциум” Атанас от СУ „Климент Охридски”. Мощният Уилис...