вторник, 23 Май 2017 02:15 ч.

Бой с тухли заради силна музика

Роднини на нападателя и жертвата се надлъгват в съда
20.02.2017   |   07:25
Прочетена: 960   |
Коментари: 0
Бой с тухли заради силна музика

Разправия за високо пусната на улицата музика прерасна в бой с юмруци и замеряне с тухли. В резултат инициаторът на купона с касетофон на открито е настанен в болница със счупена челюст. Нападателят му, който работи в „Чистота”, вече е осъден на 3 месеца условно. Той ще трябва да плати на жертвата си и 1500 лв. за преживените болки и страдания. Първоначалният иск на ударения е бил за 20 000, но със свое решение Пловдивският районен съд порязва тези претенции като прекомерни.


Пострадалият мъж е с лека умствена изостаналост, не работел и често си пийвал. Редовно се карал със съседите си заради навика да надува касетофона си на улицата. Същото правел и на 18 август 2015 г., когато се черпел с бира пред дома си и се наслаждавал на надутата музика. Към 17 часа край него минал кадърът на „Чистота”. Направил му забележка, двамата се скарали, последвал удар с юмрук. Купонджията паднал на земята, шурнала кръв и се намесили неговите роднини. Брат му започнал да хвърля тухли, събрали се още хора и в крайна сметка била извикана полиция. 

 

Когато случката стига до съда, роднините на двете страни в конфликта дават коренно противоположни показания. Близките на пострадалия твърдели, че той не е пил алкохол, а кафе, а роднините на бияча, че става дума не за удар с юмрук, а за един шамар. Самият нападател пък пледирал, че другият мъж е паднал на земята, защото бил обут с големи чехли, а не защото е бил ударен, и това е причината за счупването на челюстта.


Съдебномедицинската експертиза обаче е категорична, че чехлите може и да се сред причините за падането, но челюстта е счупена от удар, и то с юмрук./Марица.бг


Топ новини
Болшой Московский цирк пръска Колодрума по шевовете ВИДЕО
22.05.2017   |
21:54   |
1966
Коментари: 0
Зала "Колодрума", колкото и да е голяма, тази вечер се пръска по шевовете за спектакъла на Болшой Московский цирк, предаде репортер на Марица.бг от мястото....