събота, 18 Ноември 2017 23:14 ч.

Билките борят стреса

Жълтият кантарион е по-добър от прозак в битката с безпокойството
17.07.2017   |   20:38
Прочетена: 576   |
Коментари: 0
Билките борят стреса

Голяма част от симптомите на стреса и тревожността са идентични: напрежение, емоционална нестабилност, проблеми с дишането и др. Тези състояния често провокират употребата на цигари, алкохол и други вещества.  

 Постоянният стрес, както и тревожността повишават отделянето на хормона кортизол, който причинява хормонален дисбаланс. Това може да доведе до сериозни здравословни проблеми или хронична умора.  

При подобни състояния се препоръчват практикуването на йога и медитация, физическа активност. Тези състояния могат да бъдат преодолени и чрез употреба на билки. Предлагаме ви шест билкови алтернативи, които са показали много добри резултати за облекчаване симптомите на стреса и тревожността: 

 Жълтият кантарион вероятно е най-добре познатата билка, която помага при борбата със стреса и напрежението. Тя се използва още в далечното минало за облекчаване на психически състояния. Проучване дори установява, че жълтият кантарион е ефективен за облекчаване симптомите на депресия колкото и медикамента прозак. Кава кава е много полезна билка при чувство на безпокойство.

Пасифлората е друго растение, познато като мощен релаксант за нервната система. Билката е одобрена от германските регулаторни органи за третиране на нарушения на съня, чувство на безпокойство. Пасифлора също така съдържа антиоксиданти и има противовъзпалителни и противоракови свойства.

 Женско биле е следващата билка, която трябва да си набавим в случай на стрес и напрежение. Тя нормализира нивата на кръвната захар и стимулира надбъбречните жлези. Смята се също така, че има свойството да успокоява ума.

 Лайка, корен от валериана и маточина са други често използвани билки при безсъние и тревожност. Те облекчават също така и симптомите на стрес и действат релаксиращо.


Топ новини
Концертът на Пайнер ще мине без Глория и Ивана
18.11.2017   |
20:37   |
803
Коментари: 0
Без примите на попфолка Глория и Ивана ще премине концертът "16 години телевизия Планета" под тепетата. Причина за отсъствието на Глория е ангажимент в чужбина, докато...