четвъртък, 19 Октомври 2017 00:56 ч.

Бизнесът дава рамо на аграрната наука

"Евро Ферт" АД изгражда поредната модерна лаборатория в АУ
21.02.2017   |   21:56
Прочетена: 413   |
Коментари: 0
Бизнесът дава рамо на аграрната наука

"Евро Ферт" АД ще подпомогне изграждането на модерна изследователска лаборатория в Аграрния университет в Пловдив. Новината бе обявена на кръгла маса на тема: „Бизнесът в подкрепа на научните изследвания и образование в Аграрен университет - Пловдив“. Новата придобивка ще е част от акредитирания лабораторен комплекс в учебното заведение. Той ще се оборудва с авангардна апаратура за прецизно анализиране на почви, торове и др. Тя ще служи не само за научни изследвания за нуждите на университета, а и за провеждане на практически занятия на студенти, докторанти и специализанти, с цел подобряване качеството на изследователската дейност и образованието. Финансови параметри на подпомагането не са фиксирани. Те ще се определят от необходимостта за закупуване на съответната апаратура. 

Модерната лаборатория е поредния обект, който „Евро Ферт“ подпомага в АУ. В продължение на няколко години освен за ремонт,  компанията е давала средства и за закупувана на апаратура за почвени и растителни  анализи, както и офис оборудване за учебното заведение. Парите са били заделяни от продажбата на торове, с които фирмата търгува успешно на българския пазар.

Двете страни подписаха меморандум за партньорство. Той бе парафиран от ректора на АУ проф. д-р Христина Янчева и Петър Томов - изпълнителен директор на "Евро Ферт" АД. На церемонията присъства и зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева от кабинета Герджиков, която доскоро бе зам.-ректор в Аграрния университет.


Топ новини
Плащат по-малко за първите три дни болнични догодина
18.10.2017   |
22:08   |
543
Коментари: 0
Първите три дни болнични ще струват на работодателите само 50 процента от дневната заплата на работниците, вместо досегашните 70 процента. Тази промяна се предвижда от...