вторник, 23 Май 2017 02:24 ч.

Бизнесът дава рамо на аграрната наука

"Евро Ферт" АД изгражда поредната модерна лаборатория в АУ
21.02.2017   |   21:56
Прочетена: 284   |
Коментари: 0
Бизнесът дава рамо на аграрната наука

"Евро Ферт" АД ще подпомогне изграждането на модерна изследователска лаборатория в Аграрния университет в Пловдив. Новината бе обявена на кръгла маса на тема: „Бизнесът в подкрепа на научните изследвания и образование в Аграрен университет - Пловдив“. Новата придобивка ще е част от акредитирания лабораторен комплекс в учебното заведение. Той ще се оборудва с авангардна апаратура за прецизно анализиране на почви, торове и др. Тя ще служи не само за научни изследвания за нуждите на университета, а и за провеждане на практически занятия на студенти, докторанти и специализанти, с цел подобряване качеството на изследователската дейност и образованието. Финансови параметри на подпомагането не са фиксирани. Те ще се определят от необходимостта за закупуване на съответната апаратура. 

Модерната лаборатория е поредния обект, който „Евро Ферт“ подпомага в АУ. В продължение на няколко години освен за ремонт,  компанията е давала средства и за закупувана на апаратура за почвени и растителни  анализи, както и офис оборудване за учебното заведение. Парите са били заделяни от продажбата на торове, с които фирмата търгува успешно на българския пазар.

Двете страни подписаха меморандум за партньорство. Той бе парафиран от ректора на АУ проф. д-р Христина Янчева и Петър Томов - изпълнителен директор на "Евро Ферт" АД. На церемонията присъства и зам.-министърът на земеделието и храните доц. д-р Светла Янчева от кабинета Герджиков, която доскоро бе зам.-ректор в Аграрния университет.


Топ новини
Болшой Московский цирк пръска Колодрума по шевовете ВИДЕО
22.05.2017   |
21:54   |
1966
Коментари: 0
Зала "Колодрума", колкото и да е голяма, тази вечер се пръска по шевовете за спектакъла на Болшой Московский цирк, предаде репортер на Марица.бг от мястото....