сряда, 29 Март 2017 02:23 ч.

Бивш военен осъди Графа за извънреден труд

12.02.2017   |   08:00
Прочетена: 4468   |
Коментари: 3
Бивш военен осъди Графа за извънреден труд

Бивш военен осъди авиобазата в Граф Игнатиево да му плати над 13 000 лв. за извънреден труд. Той работил там в продължение на 15 години. В това време често се налагало да се дават дежурства над установеното работно време. Докато бил все още действащ военнослужещ, той и колегите му били обезщетявани за допълнителното натоварване със свободни дни. Пенсионирането му през 2012-а направило този вариант невъзможен и така се стигнало до иска за финансово обезщетение. По изчисления на военния формированието би следвало да му плати 68 041.95 лв. за извънредните часове и лихва от 13 308.44 лв. върху тази сума.

На 8 февруари т. г. Пловдивският районен съд излиза с решение, с което признава, че авиобазата му дължи 13 838.18 лв. за наднормените дежурства и лихва от 2706.72 лв. Зад редуцирането на сумата от иска стоят две съдебно-счетоводни експертизи, от които става ясно, че положеният извънреден труд е 2782 часа. След това обезщетението е изчислено по Наредба за определяне размера на възнаграждението за извънреден труд на кадровите военнослужещи.

Авиобазата в Граф Игнатиево може да обжалва решението пред Пловдивския окръжен съд.


Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Моля, спазвайте добрия тон.
Коментари (3)
 • диди дайсон
  Рейтинг: -1
  1
  12.02.2017 |
  05:30
  В това поделение явно нарушенията са повечко?Само в Граф Игнатиево,на всеки служител представил болничен лист-се изисква и амбулаторен лист за заболяването?Едно меко казано перверзно любопитство на някой шапкар.Като се има предвид че голяма част от военослужащите в поделението са ЖЕНИ,това е нарушение от всяка гледна точка.А ако е нареждане на началника на поделението-толкова по зле!ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА ДЪРЖАВА,НИКОЙ НЯМА ПРАВО НА ДОСТЪП ДО ЗДР.ДОСИЕ НА ПАЦИЕНТА!!Само във това поделение се разнасят амбулаторни листи и всеки може да има достъп до заболяванията и то предимно на жени!Г- н Началник,спрете това абсурдно изискване,за да не ви осъдят отново и то за нарушение на ЗАКОНА за човешките права.Болничният лист за вр.нетрудоспособност е официално приет документ за станата ни.
  Оценка:
  +4
  -5
 • Голфаровото Гоче
  Рейтинг: 2
  2
  12.02.2017 |
  11:00
  Диди Дай, не говори глупости; за да ти се издаде болничен трябва да носиш и картона където ти се пише''досието;. За летците да говорим ли? Вашичкия Радев как вижда приборите като е най малко с 2 плюса?
  Оценка:
  +2
  -0
 • диди дайсон
  Рейтинг: 0
  3
  12.02.2017 |
  13:44
  Голфарово Гоче,много си назад с материала!В така наречен,,картон''ИЛИ-ЛАК/личен амбулаторен картон/се вписва само номера на болн.лист и диагнозата.Личи си че си лаик и си на ВИЕ с нашето родно здравеопазване?Най малко пък темата касае Радев.Сигурна съм че,по негово време -никой в това поделение не си е позволявал такова перверзно любопитство!За това и в неговото бивше поделение,гласуваха за него.Колкото до здр.досие-няма да ти изреждам в кои страни,само със съдебна заповед може да се докопаш до него.Но ние сме в друга категория в която чиновници разнасят ЕГН-та,нотар.актове и здравни досиета по институциите и после се чудят хорицата как са се оказали без жилище?
  Оценка:
  +1
  -1
напиши коментар
Код за сигурност:
Топ новини
Четете в "Марица" - Крадец чука, преди да влезе
28.03.2017   |
22:48   |
396
Коментари: 0
Ето някои от интересните теми, които можете да прочетете във вестник "Марица" в сряда, 29 март: Автомати ни таксуват на паркинга Бунт на родители заради сменени учителки...