понеделник, 26 Юни 2017 10:08 ч.

Асен признал за убийството на 61-годишната Бонка

15.04.2017   |   17:41
Прочетена: 5238   |
Коментари: 10
Асен признал за убийството на 61-годишната Бонка

18-годишният Асен е признал пред полицаите, че е управлявал автомобила, убил 61-годишната Бонка на пешеходна пътека в нощта на 13 април, каза Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура – Пловдив. Младежът, който е ученик в Пловдив, е задържан за 24 часа, а предстои днес да му бъде повдигнато обвинение за причиняване на смърт при допускане на пътнотранспортно произшествие.

В конкретния случай има две утежняващи вината обстоятелства: престъплението е извършено на пешеходна пътека, а извършителят е избягал от мястото. Той е установен след активни издирвателни мероприятия, като първо от северната страна на бул. „Марица“ е бил намерен автомобилът. На пръв поглед липсващите от автомобила части са съвпаднали с намерените на мястото на престъплението. Експертиза ще установи дали тези части са от същия автомобил“, обясни прокурор Андреева пред "Фокус". По думите й, извършителят не е бил сам в колата във въпросната вечер. Иззети са записи от камери, които ще бъдат гледани. Предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство. Галина Андреева допълни, че извършителят има шофьорска книжка, но отскоро.


Топ новини
Жегата помпа сметката за тока със 70%
26.06.2017   |
09:05   |
47
Коментари: 0
Сметките ни за ток могат да скочат през лятото до 70 процента, предупредиха спецове от Енергото. Допълнителния харч идва от неправилна експлоатация на климатика и хладилника,...