сряда, 18 Октомври 2017 10:30 ч.

Асеновград търси нов кучешки приют

23.02.2017   |   19:53
Прочетена: 276   |
Коментари: 0
Асеновград търси нов кучешки приют

Асеновград обмисля да смени приюта за бездомни кучета в Пловдив с този в Димитровград или Стара Загора. Причината е блокираният лов заради запълнения капацитет на зооветеринарния комплекс под тепетата. В клетките са настанени близо 50-те питбула, които бяха открити в частен имот в промишлената зона на Пловдив.

Четириногите били тренирани и използвани за кучешки боеве срещу залагания. След разкриването на престъплението питбулите бяха прибрани като веществено доказателство в Зооветеринарния комплекс. От 6 февруари ловът на бездомни псета е временно преустановен. От комплекса обаче не посочили кога уловът и приемът на четириноги ще започне отново. Затова ръководството на община Асеновград възнамерява да потърси   друг изпълнител.

Предстоят преговори с клиники в Стара Загора и Димитровград, които изпълняват дейности по лов на бездомни кучета.

Последната акция за улов на бездомни кучета в Асеновград бе на 23 януари. Това стана, след като жители на града заплашиха с протест заради глутници помияри из улиците. В социалните мрежи се обсъждаха няколко случая на нападнати, дори и ухапани от четириноги.

Проблем с бездомните кучета имат и други общини край Пловдив. Миналата седмица Браниполе пропищя от бездомни кучета. Майки се оплакаха в социалната мрежа, че се страхуват да пуснат децата си сами на училище, за да не бъдат пресрещнати от глутницата.


Топ новини
„Мозайките на Пловдив“ влизат в световната съкровищница
18.10.2017   |
09:50   |
110
Коментари: 0
Три обекта в централната градска част на Пловдив ще се борят заедно, за да попаднат в Списъка на световното културно и природно наследство. Това съобщи кметът Иван Тотев. За...