неделя, 17 Декември 2017 17:45 ч.

Апелативна прокуратура и студенти от ПУ правят дискусии по наказателно право

07.12.2017   |   11:53
Прочетена: 621   |
Коментари: 0
Апелативна прокуратура и студенти от ПУ правят дискусии по наказателно право

Апелативна прокуратура-Пловдив и Юридическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ стартират съвместна инициатива за провеждане на научни дискусии по наказателно право - с практическа насоченост.

По повод предстоящите прояви, апелативният прокурор Иван Даскалов се срещна вчера с представители на Факултетния студентски съвет и с доц. д-р Христо Паунов, зам.-декан на Юридическия факултет. На срещата присъстваха Румен Попов, окръжен прокурор на гр. Пловдив, и Чавдар Грошев, и.ф. районен прокурор.

Първата проява от новата инициатива ще се състои на 13 декември 2017 г., когато в Апелативна прокуратура-Пловдив ще се проведе кръгла маса на тема „Ролята на разследващия полицай, следователя и прокурора в досъдебната и съдебна фаза по наказателните дела – практически аспекти“. Досега за участие в научната беседа са заявили желание 50 студенти от Юридическия факултет.

Пред тях лекция ще изнесат магистрати от Районна, Окръжна и Апелативна прокуратура-Пловдив, следовател от Окръжния следствен отдел и разследващ полицай от ОД на МВР-Пловдив. Следващата кръгла маса по наказателно право ще се проведе през април 2018 г., когато се отбелязва Деня на Конституцията и юриста. Темата за обсъждане ще бъде с практическа насоченост и предложена от студентите.

По време на срещата, на 6 декември 2017 г., бе договорено да се подпише споразумение за сътрудничество за съвместните прояви, като студентите проявиха интерес и от начина на провеждане на практическия стаж в прокуратурата в трети курс.


Топ новини
Читател: Пловдивчани, пазете се от този джигит с BMW!
17.12.2017   |
16:44   |
275
Коментари: 0
Снимка на BMW, порещо с бясна скорост улиците на Пловдив, ни изпрати читател на marica.bg. Пловдивчанинът станал свидетел как шофьорът за малко да блъсне пешеходци, пресичащи на...